De uitdaging is groot, stelt de krant, want de fiscus verstuurde vorig jaar nog ruim 21 miljoen brieven. Bovendien is nog wel 'een kwantumsprong' nodig om tot volledige digitalisering te komen: "Van de 7 miljoen belastingplichtigen doen er nog altijd 562.000 hun aangifte op papier. En het grootste deel van de vooraf ingevulde aangiften (3 miljoen in totaal) wordt nog op papier verstuurd."

D'Hondt wil met de digitaliseringsslag voorkomen dat de overheid een hinderpaal voor de competitiviteit van de economie is. Bovendien kunnen er besparingen worden gerealiseerd door het niet meer hoeven inscannen van papieren aangiftes en het niet meer versturen van brieven. Toch zal de papieren aangifte niet plots verdwijnen, zegt D'Hondt: "Je mag dat niet te snel doen, want de fiscus is er voor iedereen."

De uitdaging is groot, stelt de krant, want de fiscus verstuurde vorig jaar nog ruim 21 miljoen brieven. Bovendien is nog wel 'een kwantumsprong' nodig om tot volledige digitalisering te komen: "Van de 7 miljoen belastingplichtigen doen er nog altijd 562.000 hun aangifte op papier. En het grootste deel van de vooraf ingevulde aangiften (3 miljoen in totaal) wordt nog op papier verstuurd."D'Hondt wil met de digitaliseringsslag voorkomen dat de overheid een hinderpaal voor de competitiviteit van de economie is. Bovendien kunnen er besparingen worden gerealiseerd door het niet meer hoeven inscannen van papieren aangiftes en het niet meer versturen van brieven. Toch zal de papieren aangifte niet plots verdwijnen, zegt D'Hondt: "Je mag dat niet te snel doen, want de fiscus is er voor iedereen."