In augustus laatstleden deed het nieuwe logo dat de Gentse graficus Johnny Bekaert ontwerpen heeft, zijn intrede op de universiteitscampus. De blauw-turkoise kleur van het logo werd speciaal voor de universiteit gecreëerd. Aan het nieuwe grafische charter, dat de richtlijnen bevat om het logo op verschillende types van dragers aan te brengen, wordt nog de laatste hand gelegd. Uiteindelijk zal de creatie van de nieuwe grafische identiteit een jaar in beslag genomen hebben.

Johnny Bekaert heeft al een carrière van 45 jaar als graficus achter de rug. En men hoort wel eens dat hij bekender is in het buitenland dan in eigen land (hij komt uit Kortrijk). Alvast de bekroningen die Johnny Bekaert in Frankrijk, Italië en de Tsjechische Republiek gekregen heeft, lijken die bewering te bevestigen. Bovendien verschijnt zijn grafisch werk ook in verscheidene gespecialiseerde buitenlandse publicaties (Brazilië, VS, Duitsland, Zuid-Korea, Japan, Rusland, Spanje, enz.). Johnny Bekaert heeft bijvoorbeeld ooit de omslag van het tijdschrift Novum voor zijn rekening genomen en heeft nog met International Papier samengewerkt.

De specialisaties van Johnny Bekaert? De creatie van logo's, de typografie en de lay-out van boeken. Hij heeft nu zo'n 200 bedrijfslogo's en een dertigtal lettertypes op zijn naam staan. Het logo van de Universiteit Gent bijvoorbeeld is van de hand van Johnny Bekaert die zijn hele carrière als zelfstandige gewerkt heeft.

Ook nu hij 69 is, blijft hij nog bijzonder actief. Op dit moment loopt in Brussel tot 28 december een tentoonstelling over zijn werk: Johnny Bekaert/Font Design. Een selectie van zijn grafisch werk is te zien in het 'Huis van het Beeld - Seed Factory' (van 9.00 tot 17.00 uur, van maandag tot vrijdag). In de catalogus van 256 pagina's zijn lettertypes, logo's, affiches en boekomslagen opgenomen. De toegang tot de tentoonstelling is gratis. Meer info: Expo Johnny Bekaert/Font Design. Vrijwilligerslaan 19, 1160 Oudergem.

In het decembernummer van Grafisch Nieuws verschijnt een artikel over het werk van Johnny Bekaert.

In augustus laatstleden deed het nieuwe logo dat de Gentse graficus Johnny Bekaert ontwerpen heeft, zijn intrede op de universiteitscampus. De blauw-turkoise kleur van het logo werd speciaal voor de universiteit gecreëerd. Aan het nieuwe grafische charter, dat de richtlijnen bevat om het logo op verschillende types van dragers aan te brengen, wordt nog de laatste hand gelegd. Uiteindelijk zal de creatie van de nieuwe grafische identiteit een jaar in beslag genomen hebben.Johnny Bekaert heeft al een carrière van 45 jaar als graficus achter de rug. En men hoort wel eens dat hij bekender is in het buitenland dan in eigen land (hij komt uit Kortrijk). Alvast de bekroningen die Johnny Bekaert in Frankrijk, Italië en de Tsjechische Republiek gekregen heeft, lijken die bewering te bevestigen. Bovendien verschijnt zijn grafisch werk ook in verscheidene gespecialiseerde buitenlandse publicaties (Brazilië, VS, Duitsland, Zuid-Korea, Japan, Rusland, Spanje, enz.). Johnny Bekaert heeft bijvoorbeeld ooit de omslag van het tijdschrift Novum voor zijn rekening genomen en heeft nog met International Papier samengewerkt.De specialisaties van Johnny Bekaert? De creatie van logo's, de typografie en de lay-out van boeken. Hij heeft nu zo'n 200 bedrijfslogo's en een dertigtal lettertypes op zijn naam staan. Het logo van de Universiteit Gent bijvoorbeeld is van de hand van Johnny Bekaert die zijn hele carrière als zelfstandige gewerkt heeft.Ook nu hij 69 is, blijft hij nog bijzonder actief. Op dit moment loopt in Brussel tot 28 december een tentoonstelling over zijn werk: Johnny Bekaert/Font Design. Een selectie van zijn grafisch werk is te zien in het 'Huis van het Beeld - Seed Factory' (van 9.00 tot 17.00 uur, van maandag tot vrijdag). In de catalogus van 256 pagina's zijn lettertypes, logo's, affiches en boekomslagen opgenomen. De toegang tot de tentoonstelling is gratis. Meer info: Expo Johnny Bekaert/Font Design. Vrijwilligerslaan 19, 1160 Oudergem.In het decembernummer van Grafisch Nieuws verschijnt een artikel over het werk van Johnny Bekaert.